Uitvoeringen

Concert Witte Kerkje - 3 maart 2024

Op zondagmiddag 3 maart gaf Kamerkoor Cantabile een concert in het Witte Kerkje. Hier repeteren we al vele jaren. In de afgelopen tijd hebben we de omgeving enorm zien veranderen door de sloop van oude- en de bouw van nieuwe woningen. Om de bewoners te laten horen wat er wekelijks bij hen "om de hoek" gebeurt, had Cantabile hen voor deze zondagmiddag uitgenodigd. Ter afwisseling van de koormuziek speelde onze dirigente twee stukken op de piano. Oksana is naast dirigente ook professioneel pianist! We zongen een programma dat in november 2023 met veel succes in Den Haag was uitgevoerd. Het bestond uit werken van diverse componisten uit verschillende tijdsperioden. Josquin Desprez en Thomas Tallis componeerden hun liederen in de zestiende eeuw; Jetse Bremer en Ola Gjeilo in de twintigste eeuw. Daarnaast worden composities gezongen van Maurice Duruflé, Edward Elgar, Gabriel Fauré en Arvo Pärt. Het was een inspirerend concert wat door het publiek zeer gewaardeerd werd.

Lessons & Carols 17 december 2023

Op zondagavond 17 december verleende het koor medewerking aan een gezamenlijke PKN kerkdienst. De kerk was prachtig feestelijk verlicht en er was veel belangstelling. De negen Engelse kerstliederen werden met passie gezongen waarbij de samenzang niet ontbrak. Na afloop genoot een ieder van warme glühwein en cake.

Oecumenische Viering 17 september 2023

Zondag 17 september 2023 verleende het koor medewerking aan een oecumenische viering in de Oude Kerk van Maasland.
De dienst stond in het teken van de Vredesweek. Gezongen werden de volgende werken:

  • Notre Pere
  • It ye love me
  • Ubi Caritas
  • Da Pacem Domini
  • Hope

Voorjaarsconcert 10 juni 2023

Ondanks de tropische temperatuur kwamen zaterdag 10 juni voldoende mensen naar het concert van Kamerkoor Cantabile om alle stoelen in het Witte Kerkje te vullen! Zij genoten duidelijk van het programma van het voorjaarsconcert "Summer is a coming in", uitgevoerd onder leiding van dirigent Oksana Kryuchkova. Bij twee liederen had zij extra instrumentale begeleiding geschreven voor vier jonge musici: Leanne Abspoel, Alex Hazeu, Helena Geluk en Dmitry Reijs. Zij speelden ook zelfstandig enkele korte werken als afwisseling voor de liederen. In aansluiting daarop las koorlid Nanneke Beekhuis enkele van haar gedichten voor.