Uitvoeringen

Jubileumconcert "De Pareltjes"
5 november 2022

Kamerkoor Cantabile Maassluis geeft op zaterdagmiddag 5 november een concert onder de titel "Pareltjes". Dat gebeurt deze keer in gebouw "Het Kompas" in Maassluis. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan laat Cantabile een selectie horen - de pareltjes - van wat het koor tot nu toe allemaal heeft gezongen. Dat varieert van vrolijke liederen tot aangrijpende melodieën met een religieuze achtergrond.
Op het programma staan liederen van bekende componisten als Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Max Reger en Edward Elgar, maar ook werk van hedendaagse componisten als Morten Lauridsen, Ola Gjeilo en de Nederlander Jetse Bremer.
Het concert is tevens - na 23 jaar - het afscheid van dirigent Mirjam Warnas. Het concert begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is € 15. Bij de prijs inbegrepen is koffie/thee en een drankje na afloop! Gebouw Het Kompas ligt aan de Ibisstraat 1 in Maassluis, postcode 3145AG. Bij de prijs inbegrepen is koffie/thee en een drankje na afloop!
Wie op 5 november verhinderd is, kan Cantabile een week eerder zien en horen in Den Haag. Het Maassluise kamerkoor treedt op zondag 30 oktober vanaf 15.30 uur op in de Marlotkerk, Bloklandplein 15, 2584 CK in Den Haag. Daar zal een gedeelte van het programma van 5 november te horen zijn tijdens een orgelconcert van Wim Voogd.

Evening Scene 26 maart 2022

26 Maart zongen we in de Oude Kerk van Maasland ons programma: Evening scene.
Wat was het fijn om na een lange Coronatijd weer een uitvoering te kunnen geven!
De bijna 100 bezoekers genoten van het koor, het pianospel van Maureen van IJzerloo en de prachtige gedichten van Nanneke Beekhuis.

Festival of Lessons and Carols

Kamerkoor Cantabile werkte voor de zesde keer mee aan het Festival of Lessons and Carols in de Groote Kerk van Maassluis. Dat vond plaats op zondagmiddag 19 december 2021. De organisatie was in handen van PKN Maassluis. Vanwege de avond- lockdown was de dienst naar de middag verschoven en mocht er een beperkt aantal bezoekers deelnemen.
De dienst werd ook op YouTube uitgezonden https://youtu.be/qG2znUsipc4 en is nog steeds te bekijken.

Driekoningenconcert

28 November 2021 mochten we onze medewerking verlenen aan het Driekoningenconcert van organist Wim Voogd in de St. Paschaliskerk in den Haag. Door bepalingen inzake Corona had slechts een beperkt aantal bezoekers toegang.

Jaarlijkse Repetitiedag

Zaterdag 30 oktober 2021 waren wij te gast in de Oude Kerk van Maasland. Onze jaarlijkse repetitiedag, die we daar gehouden hebben, was een goede gelegenheid om extra aan de stemvorming te werken en het zangrepertoire van voor de zomer weer uitgebreid door te nemen.

Open Repetitie Theater Koningshof

Op dinsdagavond 5 oktober 2021 hielden we een Open repetitie in het Atrium van Theater Koningshof in Maassluis. De stukken die gerepeteerd werden waren o.a.: muziek van Elgar, Gjeilo en Peterson-Berger. Vanwege Corona hadden we lange tijd niet in het openbaar gezongen. Koor en publiek genoten van dit optreden!