De Dirigent

Mirjam Warnas

Kamerkoor Cantabile Maassluis is opgericht in 1987. Mirjam Warnas is sinds 1999 dirigent van Kamerkoor Cantabile en daar zijn we blij mee. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium Koordirectie bij Barend Schuurman en daarnaast schoolmuziek. Na het behalen van het Diploma Koordirectie heeft zij diverse aanvullende cursussen gevolgd.

Diverse koren

Sinds 1996 heeft ze met diverse koren gewerkt en veel verschillende soorten koormuziek gedirigeerd. Grote oratoriumwerken met orkestbegeleiding en solisten, maar ook a capellawerken voor kamerkoor. Mirjam kan zich een leven zonder muziek nauwelijks voorstellen. Het is haar passie om mensen te leren het beste uit de stem te halen. Dit komt naar voren tijdens de koorrepetities alsook in haar zanglespraktijk. Naast kamerkoor Cantabile is Mirjam dirigent van kamerkoor Amicanto uit Gouda en vaste repetitor van Christelijk Vocaal Ensemble Cantare uit Gouda.

Enthousiast

Over Cantabile is Mirjam erg enthousiast: "Het is een leuk en voortvarend koor, dat hard werkt om van elk concert iets bijzonders te maken. Bovendien is de sfeer erg prettig en dat is reuze belangrijk om tot een goede prestatie te komen. Mooi zingen en het repertoire kennen alleen is daarvoor niet genoeg".
Meer informatie over Mirjam is te vinden op haar eigen website: www.mirjamwarnas.nl