Nieuws

Komende evenementen:

  • 30 oktober: Medewerking aan het orgelconcert van Wim Voogd. Marlot kerk, Bloklandplein 15, 2594 CK Den Haag. Aanvang 15:30 uur
  • 5 november: concert "Pareltjes" in gebouw "Het Kompas" Maassluis. Meer info volgt.

Week van de Cultuur, 14 juni 2022

Huiskamerconcert Kamerkoor Cantabile
Kamerkoor Cantabile deed ook dit jaar weer mee aan de Maassluise Week van de Cultuur. Voor dit optreden op 14 juni had dirigent Mirjam Warnas een afwisselend programma samengesteld. Daarin zaten vier korte liederen van de Zweedse componist Wilhelm Peterson-Berger die in Nederland weinig worden gezongen. Ze vertolkten verschillende sferen, van het ingetogen "Stemning" tot het vrolijke "Killebukken". Op het eerste gehoor was ook "The Gossling" van Frederick Bridge een vrolijk lied, maar de tekst was ronduit dramatisch. Daarna volgden er wat meer rustige en sfeervolle liederen van de Britse componisten Edward Elgar ("They are at rest") en John L. Hatton ("Softly falls the shades of evening" en "Twiligth now is round us veiling") en "Moonset" van de nog levende Amerikaan Don Macdonald. Van de ook nog levende Nederlandse componist Jetse Bremer stond het lied "Hope" op het programma.

Verslag Evening Scene 26 maart 2022

26 Maart zongen we in de Oude Kerk van Maasland ons programma: Evening scene.
Wat was het fijn om na een lange Coronatijd weer een uitvoering te kunnen geven!
De bijna 100 bezoekers genoten van het koor, het pianospel van Maureen van IJzerloo en de prachtige gedichten van Nanneke Beekhuis.